Transmissioner

Agera har ett stort utbud av produkter inom transmission som:

Kilremmar , Kuggremmar , Multiribbremmar , Remskivor , Kedjor och kedjehjul m.m.

Vi utför Transmissionsberäkningar!

Rullningslager

Agera har ett stort utbud av produkter inom rullningslager som:

Kullager , Rullager , Glidlager , Nållager , Lagerhus, Smörjmedel m.fl.

Luftfilter

Vi erbjuder luftfilter inom alla områden där det ställs krav på ren inomhusluft.

Läs om det allra senaste inom luftfilter Hi Flo-XL.

Vibrationsdämpare

Agera har ett stort utbud av de vanligaste vibrationsdämpare på marknaden.

Elmotorer

MEZ elmotorer i alla storlekar och utförande mellan 0,12 - 500 KW.

Tätningar

Agera har ett stort lager på standardtätningar som:

Radialtätningar , O-ringar.

Kemisk tekniska produkter

I vårt sortiment ingår kvalitetsprodukter från Kema.

Rostlösare, Metallrengöring, Tvättsprej.

Den nya europeiska standarden för luftfilter

EN779:2012
EN779:2012

EN 779:2012
Den nya standarden tvingar luftfilter att prestera bättre!
Camfil har alltid arbetat för en bättre inomhusmiljö. Därför är ingen gladare än vi att en ny standard som skärper kraven för luftfilter börjar gälla under 2012. Men tyvärr skärps inte kraven så mycket som vi skulle vilja.
Till exempel har Camfil F7-klassificerade filter Hi-Flo XLT7 en lägsta reningseffektivitet på drygt 54 procent. Den nya standarden kräver bara 35 procent för ett F7-filter. Camfil fortsätter att utveckla marknadens effektivaste och energisnålaste filter.

Vad innebär EN 779:2012?
Den nya europeiska standarden för luftfilter (EN779:2012) träder i kraft 2012. Syftet är att klassificera luftfilter efter filtrets lägsta reningseffektivitet - även kallad minimum efficiency (ME). Det är ett initiativ vi välkomnar och ett steg mot en bättre inomhusmiljö.

Ett problem som den nya standarden kommer att avhjälpa är exempelvis att många elektrostatiskt laddade syntetfilter kan uppvisa bra initial reningseffektivitet. Men dessa filter laddas ur väldigt snabbt och försämrar markant sin förmåga att rena luften. Som en konsekvens av det är det idag tyvärr alldeles för många europeiska fastigheter som använder F7-klassade syntetfilter med ME-värden på mellan 5-10 procent. Det innebär att så mycket som 90-95 procent av luftföroreningarna tar sig in i byggnaderna och försämrar inomhusmiljön.

Genom att utgå från ME-värdet vid klassificeringen kommer den nya standarden att tvinga bort dessa filter från marknaden. Samtidigt kommer den att bidra till utveckling av syntetiska filtermaterial med betydligt högre partikelavskiljning, men med högre tryckfall och ökad energiförbrukning som följd.

Det är skillnad på filter och filter. Även om de är i samma klass.
Problematiken med den nya klassificieringen är att samtidigt som de sämsta filtren på marknaden försvinner, lämnas det ett utrymme att göra bra filter sämre. Strävan att nå så låga tryckfall som möjligt för att spara energi i anläggningarna kan leda utvecklingen åt fel håll. Som ett exempel har våra F7-filter Hi-Flo XLT7 ett ME-värde på drygt 56 procent vid 0,4 μm partikel. Men standarden kräver bara 35 procent för att klassas som ett F7-filter. Som vi redan klargjort kommer vi inte att sänka nivån på våra Hi-Flo-filter - det skulle innebära en försämring av luftkvaliteten med nästan 40 procent. Men det finns en risk att andra tillverkare inte tänker som vi, utan ser en möjlighet att sänka tryckfall och därmed energiförbrukning med försämrad luftkvalitet som följd.Tidigare nyheter


Idag

Lördagen den 19 April 2014
Namnsdag: Olaus Ola

Senaste nytt

2014-01-02 OPTIEBELT RED POWER 3 Helt underhållsfri!
Optibelt Red Power 3
Läs mer

Produkt i focus

Hi-Flo XL-serien


Hi-Flo XL-serien

Vårt senaste påsfilter med nytt filtermedia och ännu lägre tryckfall

Hi-Flo påsfilter med glasfibermedia har bästa prestanda bland luftfilter gällande partikeleffektivitet under sin livstid. Hi-Flo har också en låg tryckfallsutveckling för att minimera energiförbrukningen. Alla Hi-Flo-filter är testade och godkända enligt europeiska standarder.

Filter med flera fickor och utökad yta

Se mer

Citat

Unga män vill vara trogna men är det inte; gamla män vill vara otrogna men kan det inte.